محل تبلیغات شما

((International Monetary Fund IMF

 

 

هر کشوری می‌تواند درخواست عضویت در سازمان صندوق بین‌المللی پول را ارائه کند؛ البته اگر واجد شرایط باشد.

از جمله این شرایط، ارائه اطلاعات درباره اقتصاد آن کشور و پرداخت مبلغی برای اشتراک است که هر قدر کشور ثروتمندتر باشد این حق اشتراک هم بالاتر است.
ایران و افغانستان از اعضای این سازمان هستند.

وبسایت رسمیhttp://www.imf.org/

صندوق بین‌المللی پول International Monetary Fund

صندوق بین‌المللی پول (به انگلیسی: International Monetary Fund) (به اختصارIMF ) بر اجرای سامانه پولی بین‌المللی نظارت دارد. صندوق بین‌المللی پول، یکی از معتبرترین منابع ارزیابی و پیش‌بینی وضعیت اقتصادی جهان محسوب می‌شود. طرح تأسیس صندوق در کنفرانس برتون وودز در سال ۱۹۴۴ که ساختار اقتصادی جهان بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت به وجود آمد. صندوق بین‌المللی پول در مارس ۱۹۴۵ (دی ۱۳۲۴) شروع به کار کرد.

چرا این سازمان مهم است؟

تصمیمات صندوق بین‌الملل پول تاثیرات به سزایی بر وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف دارد؛ این سازمان بین‌المللی ۱۸۹ عضو دارد که هدف آنها دستیابی به ثبات اقتصادی در جهان است.

اهداف صندوق بین‌المللی پول IMF

گسترش همکاری های پولی بین المللی از طریق یک نهاد دائمی که بتواند تمهیدات لازم برای مشارکت و همکاری در برنامه های پولی بین المللی را فراهم نماید

تسهیل، گسترش و رشد موازنه تجارت بین الملل و کمک هایی جهت نیل به سطوح بالای اشتغال در کشورهای جهان، افزایش درآمد حقیقی و توسعه منابع تولیدی پر بازده و حذف موانعی که موجب اخلال در تجارت جهانی می شوند.

ایجاد و حفظ ثبات نرخ ارز و برقراری ساز وکارهای مناسب برای حفظ و نگهداری مقررات ارزی در میان اعضا و جلوگیری از تسریع در کاهش ارزش پول.

اعطای کمک های مالی به کشورهای که دارای مشکل تعادل در تراز پرداخت می باشند و کاهش میزان عدم تعادل و بی ثباتی در کشورهای عضو.

نظارت بر ت های اقتصادی کشورهای عضو

تسهیل همکاری پولی و افزایش همکاری بین المللی برای رفع مشکلات پولی از راه مشاوره

اجرای مجموعه قوانین و ضوابط مربوط به ت های نرخ مبادلات ارزی و تثبیت مبادلات و تسهیل رشد موزون بازرگانی بین المللی

افزایش ثبات و جلوگیری از رقابت در کاهش ارزش برابری ارز که به منظور افزایش صادرات صورت می گیرد.

اعطای تسهیلات مالی ضروری برای رفع مشکل موازنه پرداخت ها به منظور دستیابی مجدد به توازن پرداخت ها و تامین پرداخت وام به کشورهایی که با تجارت جهانی پیوند خورده و دارای مشکلات مربوط به عدم پرداخت می باشند.

ارائه گزارش های ادواری و موردی در مورد اقتصاد کشورها و اراده ت های پیشنهادی برای بهبود وضعیت اقتصاد جهانی

مقر اصلی این سازمان در واشنگتن هست و کشورهای ابتدای عضو 44 کشور بوده و اکنون بیش از 90 کشور می باشد. این صندوق وابسته به سازمان ملل متحد است که در فعالیت ها و تصمیمات استقلال کامل دارد.

رؤسای صندوق بین‌المللی پول (IMF)

کامیل گوت (از ۶ می ۱۹۴۶ تا ۵ می ۱۹۵۱)

ایوِر روث (از ۳ اوت ۱۹۵۱ تا ۳ اکتبر ۱۹۵۶)

پِر جکسون (از ۲۱ نوامبر ۱۹۵۶ تا ۵ می ۱۹۶۳)

پیِر پال شوایتزِر (از ۱ سپتامبر ۱۹۶۳ تا ۳۱ اوت۱۹۷۳)

یوهان ویتِوین (از ۱ سپتامبر ۱۹۷۳ تا ۱۸ ژوئن ۱۹۷۸)

ژاک دِ لارسیـِر (از ۱۷ ژوئن ۱۹۷۸ تا ۱۵ ژانویه ۱۹۸۷)

میشل کام دِسوس (از ۱۶ ژانویه ۱۹۸۷ تا ۱۴ فوریه ۲۰۰۰)

هُرسِت کوهلِر (از ۱ می ۲۰۰۰ تا ۴ مارس ۲۰۰۴)

رودریگو راتو (از ۷ ژوئن ۲۰۰۴ تا ۱ نوامبر ۲۰۰۷)

دومینیک استروس-کان (از ۱ نوامبر ۲۰۰۷ تا ۱۸ می ۲۰۱۱)

کریستین لاگارد (از ۵ ژوئیه ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹)

کریستالینا جورجیوا (از سپتامبر ۲۰۱۹ تا کنون)

صندوق بین‌المللی پول برای نظارت و حمایت از اقتصاد کشورها چند کار عمده انجام می‌دهد:

تعقیب تحولات مالی و اقتصادی؛ این سازمان عملکرد اقتصادی کشورها و ریسک احتمالی وقایعی نظیر جنگ تجاری و… را نظاره می‌کند.

ایجاد سامانه باثبات ارزی بین اعضا و پرهیز از رقابت در کاهش نرخ ارزها

دادن مشاوره به اعضای سازمان برای بهبود وضعیت اقتصادی کشورها

ارائه وام‌های کوتاه مدت از طریق منابع عمومی صندوق، به منظور کمک به کشورهای عضو دارای کسری تراز پرداختها که با مشکلات مالی دست به گریبانن. این وامها عمدتا از طریق همان حق اشتراکی که اعضا می‌پردازند تامین می‌شود.

در دیدارهای صندوق بین‌المللی پول چه موضوعاتی بحث می‌شود؟

مقام‌های دولتی کشورهای عضو، مدیران شرکت‌ها و روسای بانکها در دیدارهای صندوق بین‌المللی پول عمدتا مهمترین مسائل روز را به بحث می‌گذارند.
تنش‌های تجاری، وضعیت رشد اقتصادی در جهان ، بررسی تولید صنعتی و بدهی شرکت‌ها و… از جمله مسائل مهم مورد بحث در این سازمان هستند.

آخرین پناهگاه برای گرفتن کمک مالی

از صندوق بین‌المللی پول عمدتا به عنوان آخرین پناهگاه برای گرفتن کمک مالی یاد می‌شود؛ زمانی که کشورها با بحران شدید مالی مواجه می‌شوند، برای دریافت کمک مالی به این سازمان رجوع می‌کنند.
البته بعضی از منتقدان می‌گویند شرایطی که این سازمان برای ارائه وام پیش روی اعضا گذاشته بسیار سخت است؛ بعضی از این شرایط شامل اقداماتی نظیر کاهش مالیات بر فعالیتهای تجاری، افزایش سرمایه‌گذاری خارجی و کاهش قرض دولتی است.

عضویت ایران

دولت ایران جزو ۴۴ کشور دعوت شده به کنفرانس برتون وودز در سال ۱۹۴۴ بود و اعضای هیئت چهار نفره اعزامی آن در کمیسیون‌های مربوط به تهیه اساسنامه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی شرکت داشتند.

نخستین استفاده ایران از منابع مالی صندوق در سال ۱۳۳۰ در اثر مشکلات ارزی حاصل از ملی شدن صنعت نفت بود که دولت در مقابل سفته‌های ریالی معادل ۲۵ درصد سهمیه اعتباری خود در صندوق، دلار به دست آورد. به دلیل کوتاهی مدت اعتبارات صندوق، دولت ایران موظف بود هر ساله بخشی از اعتبار مزبور و دیگر اعتبارات دریافتی خود به دلار را بازخرید کند.

از نتایج عضویت ایران در صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی، موظف شدن دولت به محاسبه جداول موازنه پرداخت‌های کشور بود که نخستین بار بنا به درخواست صندوق انجام گرفت و دولت متعهد به ارائه اطلاعات اقتصادی لازم به صندوق شد.

صندوق بین‌المللی پول چه سازمانی است و چرا مهم است؟

رمز بقای شرکت‌های فناناپذیر

حمایت و مقاومت support & resistence در ترید و فارکس چیست؟

صندوق ,بین‌المللی ,پول ,سازمان ,اقتصادی ,مالی ,صندوق بین‌المللی ,بین‌المللی پول ,این سازمان ,از ۱ ,در کاهش ,دیدارهای صندوق بین‌المللی ,برای بهبود وضعیت

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ اطلاع رسانی فروشگاه اینترنتی اپو alishah